Als adviseur bij InnoValor ben ik actief op de gebieden personal data management (PDM) en digitale identiteiten. Hiernaast ben ik ook bezig met vraagstukken rondom (verantwoord) gebruik van data door organisaties. Bij deze onderwerpen vind ik het belangrijk om niet alleen over de technologie na te denken, maar ook over regelgeving, ethiek en vooral over de impact op gebruikers.

Deze brede interesse in ICT ontstond aan het einde van mijn bachelor Technische Wiskunde. Tijdens de minor Cyber Crime & Cyber Security kwam ik in aanraking met de zachtere kant van cyber security en in het bijzonder social engineering. Gedurende deze minor heb ik me beziggehouden met een onderzoek naar preventie van scams zoals Microsoft Callers. Dit onderzoek heeft mij doen besluiten een master Cyber Security te volgen aan de Universiteit Twente.

Mijn achtergrond in cyber security samen met een brede interesse in onderwerpen als ethiek en de impact van wetgeving zoals de AVG en eIDAS komen samen in mijn werk op het gebied van PDM. Op dit gebied ben ik zowel nationaal als internationaal actief. Afgelopen jaar heb ik namens InnoValor onderzoek gedaan naar het Nederlandse landschap in opdracht van het Regie op Gegevens programma. Maar ik ben ook actief in de internationale MyData Global community als groepsleider voor de MyData Operators community en als lid van het review team voor de MyData Operators award.

Op het gebied van digitale identiteiten heb ik onder andere opdrachten gedaan om het gewenste betrouwbaarheidsniveau voor online dienstverlening vast te stellen en heb ik een ondersteunende rol bij de eIDAS peer-review proces.

In mijn vrije tijd bezoek ik van tijd tot tijd een concert en ben ik wekelijks op de fiets te vinden. In de zomer meestal op de racefiets en in de winter tevens op de cyclocrossfiets of mountainbike. Ik rij ook met enige regelmaat wedstrijden. Hoogtepunten zijn een vijfde plaats bij de eerste editie van de Omloop van Bruchterveld in 2020 en de derde plaats in het SWN Studentencup, een regelmatigheidsklassement voor studentenwielerwedstrijden, in 2018.