InnoValor helpt organisaties om op de juiste manier om te gaan met de inzet van identificatieoplossingen en persoonlijke data. Wij geloven in betere dienstverlening met behulp van persoonlijke data onder de controle van de gebruiker, kortom regie op gegevens. De experts van InnoValor werken al sinds begin van de eeuw aan concepten als personal data wallets en trust frameworks. We stonden aan de wieg van MijnOverheid. Internationaal werkten we aan vertrouwensniveaus voor identiteiten zoals Stork en zijn we founding member van MyData Global. Ook nu zijn we betrokken bij de laatste ontwikkelingen zoals de Europese Digitale Identiteit wallets.

Met behulp van wallets en persoonlijke data kan dienstverlening betrouwbaar en persoonlijker gemaakt worden en kan vertrouwen worden gerealiseerd in de digitale wereld. InnoValor helpt met het bepalen van de impact van deze ontwikkelingen op je dienstverlening. Of het nu gaat om de impact van wallets of het doen van een gebruikersonderzoek gericht op privacy beleving. 

Waar kunnen we u mee helpen?

  • Evalueren van de impact van nieuwe ontwikkelingen op je organisatie of keten/samenwerking zoals SSI, (EDI) wallets of Persoonlijk Data Management.
  • Brede duiding en inspiratie van ontwikkelingen in een masterclass of opleiding: rond digitale identiteiten, SSI, (EDI) wallets of Persoonlijk Data Management.
  • Bouwen van proofs-of-concept voor wallets, customer journeys, service blueprints en het analyseren van de bijbehorende privacy aspecten.
  • Ondersteuning in technologie selectie en implementatie, van use case tot gebruikersevaluatie.

Digitale identiteiten

jonge vrouw met telefoon

Een digitale identiteit is een vereiste voor toegang tot digitale diensten. Het is daarom belangrijk dat een digitale identiteit betrouwbaar, veilig, gebruikersvriendelijk, goedkoop en herbruikbaar is en ook de privacy garandeert. Dat is niet eenvoudig, want veel van deze elementen botsen met elkaar en hebben tot gevolg dat er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom digitale identiteiten in Nederland en Europa. 

Bij InnoValor verkennen we met en voor klanten deze nieuwe ontwikkelingen, waaronder de Europese Digitale Identiteit wallets en Self-Sovereign Identity (SSI). We scheiden zin van onzin, hypes van robuuste technologie. We deden dit al voor organisaties als SURF, Kennisnet en Géant.

Meer over Digitale identiteiten

Regie op persoonlijke gegevens

Persoonlijke informatie en digitale identiteiten zijn uitermate waardevol. Voor consumenten, de overheid, de samenleving en organisaties. Om die persoonlijke informatie te beschermen, zijn er nieuwe regels en persoonlijke data oplossingen ontwikkeld. 

Bij InnoValor verkennen we met en voor onze klanten hoe er waarde uit persoonlijke data gehaald kan worden binnen de nieuwe spelregels. En hoe kun je als organisatie nieuwe of pro-actieve diensten leveren op basis van persoonlijke data, terwijl de regie over die gegevens bij het individu ligt?

Meer over regie op persoonlijke gegevens
Mobiel_Identificeren[pic Rabo]

MyData

MyData logo 05.2022

InnoValor is goed op de hoogte van PDM-initiatieven in binnen- en buitenland. We geloven bovendien dat de persoon centraal staat als het gaat om regie op persoonsgegevens. Een organisatie vraagt om 'toestemming' voor gebruik van gegevens en borgt de rechten van de persoon, maar daarmee sluit je niet uit dat er geld verdient kan en mag worden. 

Daarom zijn we mede-oprichters van MyData en trekkers van MyData Netherlands. We werken mee aan papers en workshops van MyData om onze kennis te versterken, onze inzichten te verspreiden en waar te maken. 

Meer over MyData