De noodzaak

Digitale innovatie vereist een stevig fundament: kennis in de breedte, want de digitale samenleving is complex; diepgaande kennis, want met vergezichten alleen boek je geen resultaat.

InnoValor combineert diepte en overzicht vanuit onze passie voor digitale innovatie en plezier in het bereiken van resultaat. We schakelen tussen disciplines en zijn onafhankelijk. Vanuit dat startpunt leveren we onze diensten en bouwen we onze software.

Strategie – onderzoeksgedreven advies en innovatieve software

InnoValor adviseert organisaties hoe digitale innovaties te realiseren. Hierbij verloochenen we onze academische wortels niet en kiezen een onderzoeksgebaseerde aanpak: research-based advice and innovatieve software. Dit research-based zit niet alleen in onze aanpak, maar ook in onze mensen die academisch geschoold zijn, vaak ook gepromoveerd. Om voorop te blijven lopen participeren wij structureel in onderzoeksprojecten met kennisinstellingen en andere innovatie organisaties.

We onderscheiden ons door excellente kennis op het vlak van digitaal vertrouwen & wendbaarheid, en door onze prikkelende aanpakken. Dat wordt opgemerkt: we wonnen onder meer de Accenture Innovation Award en de Computable Award. 

Omdat baanbrekende innovaties zelden tot stand komen zonder samenwerking met andere partijen, zijn wij voorstanders van innoveren in consortia en het betrekken van alle belanghebbenden in innovatieprojecten. Wij zijn onafhankelijk en soms een tikkeltje eigenwijs. Wij zijn alleen tevreden over ons advies als dit impact heeft voor onze opdrachtgever.

Naast onze adviespraktijk leveren we innovatieve software, met ReadID® als voornaamste product.

Historie – van instituut naar spin-off

InnoValor is eind 2013 opgericht door voormalig werknemers van onderzoeksinstituut Novay en Novay spin-off INZYCHT. Hiermee heeft InnoValor een lange historie in ICT-gerelateerd onderzoek  en research-based advies die teruggaat tot 1991. Novay was een door het Ministerie van Economische zaken erkend Technologisch Top Instituut, opgericht door bedrijven zoals KPN, Philips, ING, Rabobank en IBM in samenwerking met diverse (technische) universiteiten. Tot 2009 heette Novay het Telematica Instituut en de voorloper van het Telematica Instituut heette Telematica Research Centrum. Novay heeft haar activiteiten in 2014 beëindigd.

Ook benieuwd naar werken bij InnoValor?