De noodzaak

Digitale innovatie vereist een stevig fundament: kennis in de breedte, want de digitale samenleving is complex; diepgaande kennis, want met vergezichten alleen boek je geen resultaat.

InnoValor Advies combineert diepte en overzicht vanuit onze passie voor digitale innovatie en plezier in het bereiken van resultaat. We schakelen tussen disciplines en zijn onafhankelijk. Vanuit dat startpunt leveren we onze diensten.

Strategie – innovatieve software en onderzoeksgedreven advies

InnoValor Advies adviseert organisaties hoe digitale innovaties te realiseren. Hierbij verloochenen we onze academische wortels niet en kiezen een onderzoeksgebaseerde aanpak: research-based advies en innovatieve software. Softwareproduct ReadID powered by Inverid is hier mede uit ontstaan en is wereldwijd leidend in NFC gebaseerde identiteitsverificatie. Deze softwaretak en de adviesgroep zijn begin 2022 volledig gesplitst.

Onze research-based strategie zit niet alleen in onze aanpak, maar ook in onze mensen die academisch geschoold zijn, vaak ook gepromoveerd. Om voorop te blijven lopen participeren wij structureel in onderzoeksprojecten met kennisinstellingen en andere innovatieve organisaties.

We onderscheiden ons door excellente kennis op het vlak van datagedreven dienstverlening vanuit de persoon en vanuit de organisatie, en door onze prikkelende aanpakken. Dat wordt opgemerkt: we wonnen de Computable Award voor Business Makeover en een notering als FD Gazellen. 

Omdat baanbrekende innovaties zelden tot stand komen zonder samenwerking met andere partijen, zijn wij voorstanders van innoveren in consortia en het betrekken van alle belanghebbenden in innovatieprojecten.

Wij zijn onafhankelijk en soms een tikkeltje eigenwijs. Wij zijn alleen tevreden over ons advies als dit impact heeft voor onze opdrachtgever.

Bekijk hier ook ons business model innovatie platform.

Award fotos

Ook benieuwd naar werken bij InnoValor Advies?

Historie – van instituut naar spin-off

InnoValor is eind 2013 opgericht door voormalig werknemers van onderzoeksinstituut Novay en Novay spin-off INZYCHT. Hiermee heeft InnoValor een lange historie in ICT-gerelateerd onderzoek  en research-based advies die teruggaat tot 1991. Novay was een door het Ministerie van Economische zaken erkend Technologisch Top Instituut, opgericht door bedrijven zoals KPN, Philips, ING, Rabobank en IBM in samenwerking met diverse (technische) universiteiten. Tot 2009 heette Novay het Telematica Instituut en de voorloper van het Telematica Instituut heette Telematica Research Centrum. Novay heeft haar activiteiten in 2014 beëindigd.

In 2017 hebben we vanuit onze adviesactiviteiten ook de stap richting softwareontwikkeling gezet, waarbij ReadID is ontstaan. InnoValor Advies en ReadID powered by InnoValor zijn inmiddels gesplitst. In 2018 hebben we daarnaast ook het business makeover platform gelanceerd vanuit Europees onderzoek.

Partnerships

We zijn Founding Member van MyData Global, de NGO die zich sinds 2018 inzet voor verantwoorde inzet van persoonlijke data in een samenwerking van bedrijven, overheden en kennispartners. InnoValor faciliteert de Nederlandse hub van MyData.

MyData member 05.2022