Vandaag heeft InnoValor Advies het FIDES manifesto ondertekend. FIDES zet zich in voor het verbeteren van digitaal vertrouwen en sluit goed aan bij onze visie over de toekomst van de digitale wereld. Als InnoValor Advies zetten we ons al ruim 10 jaar in voor meer grip op je gegevens in de digitale wereld en vertrouwen in digitale dienstverlening. Vanuit die visie hielpen we met het oprichten van MyData Global en werkte aan het concept van MyData Operators. Ook deden we veel onderzoek naar Personal Data Management voor onder meer Regie op Gegevens, de Blauwe Knop en Digital We.

In de 10 jaar dat we met personal data management en digitaal vertrouwen bezig zijn, hebben we het van zien veranderen van onverkende visie naar een uitgebreid onderzocht en breed onderschreven onderwerp. Door de aankondiging van de Europese Digitale Identiteit wallets en de Europese Data strategie (Data Act, DGA, DMA, DSA) zijn de ontwikkelingen verder in een stroomversnelling geraakt.  Toch zijn we nog niet waar we moeten zijn. Er is nog veel nodig om de gebruiker in de praktijk meer digitaal vertrouwen en regie over zijn gegevens te geven. Daarom is een nieuw initiatief zoals Fides nog steeds relevant en sluiten wij ons aan om van onze visie werkelijkheid in de praktijk te maken.

Over de Fides principes

Fides is een internationaal initiatief dat geworteld is in Nederland en zich inzet voor de voortdurende verbetering van digitaal vertrouwen op het internet. FIDES faciliteert gedeeld onderzoek en ontwikkeling, interoperabiliteit evenementen, en verbindt het digitale ecosystemen, allemaal gebaseerd op de principes van het manifest.
De FIDES principes zijn niet nieuw, maar daarom niet minder relevant. De belangrijkste uitgangspunten worden hieronder kort beschreven.

 The FIDES Manifesto outlines principles to guide the improvement of digital trust in the coming years. It serves as a non-binding but agreed set of principles for designing and implementing digital solutions and ecosystems, promoting continuous improvement alongside technological advancements. Every entity - individual, public, or private - is invited to ratify the FIDES Manifesto and embrace this shared vision of Digital Trust, encouraging collective efforts from which we all benefi

We believe that Digital Trust …

1 … must protect people’s rights

2 … depends on transparency and verifiability

3 … must ensure freedom of choice

4 … requires open standards & interoperability

5 … should be accessible for everybody

6 … is propelled by action

7 … is ever evolving

Het volledige manifesto lees je hier.

Aan de slag met digitaal vertrouwen!

Geloof je in een toekomst waar de burger meer grip heeft op zijn gegevens en digitaal vertrouwen de normaalste zaak van de dag is? En wil je als organisatie stappen zetten om deze visie werkelijkheid te maken? Overweeg dan ook het FIDES manifesto te ondertekenen. Of kijk eens naar het werk van MyData. Vanuit InnoValor Advies helpen kunnen we helpen om deze ontwikkelingen te duiden, de impact op je organisatie en dienstverlening te bepalen of de eerste stappen in de goede richting te zetten.