Het innoveren van een bedrijfsmodel is nodig om mee te bewegen met de veranderingen in de markt. Onderzoek wijst uit dat het gebruik van tools de beste manier is om succesvol te innoveren. Het internet biedt talloze tools en adviezen, maar is hierdoor zowel een zegen als een vloek. Deze overvloed maakt het lastig om te bepalen welke tools in welke fase, voor welk doel en met welk resultaat kunnen worden ingezet.

Het BusinessMakeOver platform

Digitaal platform voor duurzame ondersteuning van innovatie

Het Business Makeover platform biedt op een gestructureerde manier ondersteuning bij het innoveren van bedrijfsmodellen. Met toegankelijke en gemakkelijk te gebruiken tools, gericht op praktische resultaten. Zo helpt het ondernemers in elke fase, van starter tot groeier of wanneer men het roer wil omgooien. Het platform sluit aan bij de kennis en kunde van de ondernemer, doordat tools voorzien zijn van een heldere handleiding met een inspirerend voorbeeld  uit de praktijk. 

Melissa, ondernemers, congres

Het platform is digitaal, de werkwijze niet. We geloven juist in de combinatie van samen aan de slag met innovatie en een self-service platform. Daarom leveren we bij het platform fysieke kaartensets, canvassen en boeken. Ook leiden we trainers en docenten op, om ondernemers en studenten met de tools te begeleiden.

Voor wie is het white label platform?

Werk je veel met en voor ondernemers, ben je op zoek naar een manier om hen eenduidig en met een bewezen methode te ondersteunen? Dan heb je met het Business Makeover platform een krachtig kanaal en digitale toolkit richting je klanten. 

Is jouw organisatie zelf intensief bezig met innovatie? Zet dan het platform in om je mensen effectief te laten samenwerken aan de hand van een uniforme werkwijze op maat voor jouw organisatie.

Met StarteninTwente.nl kunnen we onze starters, en ook ondernemers, alle informatie en tools bieden die zij nodig hebben en met elkaar in contact brengen! En dat allemaal op één plek.

Sharon Leuveld, ROZ Groep

Het white label platform is ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring met bedrijfsmodel tooling en -advies. We stellen de doelen van de ondernemer centraal. Die doelen zijn afgeleid uit de analyse van meer dan 60 cases in het Europese onderzoeksproject Envision. Elk doel wordt ingevuld met een eenvoudig stappenplan dat gebruik maakt van effectieve tools. Denk daarbij aan de tools Business Model Canvas, Bedrijfsmodel Kaarten, de ROI-calculator en nog veel meer. In totaal zo'n 27, inclusief handleidingen en aansprekende voorbeelden, ook als downloads beschikbaar zodat ondernemers het zelf kunnen afdrukken of delen.

Naast ondernemersdoelen is er ruimte om ondernemersinformatie te presenteren en om ondernemers met elkaar te verbinden. Dat alles maakt het mogelijk om in geheel eigen stijl klanten aan te spreken.

Screenshot white label platform

Als je wilt zien hoe het platform nu al wordt gebruikt, kijk dan op de het platform Business Model Lab van het Saxion. Voor de ROZ-groep en 12 Twentse gemeentes ontwikkelden we Startenintwente.nl. De plek voor Twentse ondernemers om te starten en te leren groeien. Of kijk op het Flow Forward platform dat is ontwikkeld binnen het Europese Interreg project: Connected River.

Het platform is in meerdere talen beschikbaar en kan geheel op maat worden ingericht. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan Liesbeth Hijink naar de mogelijkheden voor het inrichten van een demo-omgeving voor uw organisatie.

Informatie over het platform

Gerelateerd