InnoValor helpt organisaties om op de juiste manier om te gaan met persoonlijke data. Hier horen nieuwe bedrijfsmodellen bij en een andere manier van werken. We doen dit op basis van eigen onderzoek naar persoonlijk datamanagement en vanuit onze ervaring in de markt. Zo hebben we onder meer bijdragen geleverd aan MedMij, de Blauwe Knop, Regie op Gegevens en EDUmij.

  • play
    {{video.data.title}}

Een complex landschap

Het PDM landschap bestaat uit veel en diverse initiatieven, wetgeving speelt een stimulerende rol, afsprakenstelsels dragen bij aan interoperabiliteit en governance, terwijl operators zich opwerpen als toepassingen die personen regie geven over gegevens.  Wat zijn de rollen in dit speelveld? Welke intitiatieven zijn er allemaal? Hoe hangen ze samen? Om deze vragen te beantwoorden heeft InnoValor een overzicht gemaakt, met ontwikkelingen in Nederland en het buitenland. In samenwerking met MyData. 

Overzicht PDM Initiatieven
PDM_initiatieven_overzicht.JPG

De persoon centraal

InnoValor is niet alleen goed op de hoogte van PDM-initiatieven in binnen- en buitenland. We geloven dat de persoon centraal staat als het gaat om regie op persoonsgegevens. Dat deze regie verder gaat dan 'toestemming geven' en dat hierbij zowel de rechten van de persoon geborgt worden, maar ook geld verdiend kan en mag worden. 

Daarom zijn we mede-oprichters van MyData en trekkers van MyData Netherlands. We werken mee aan papers en workshops van MyData om onze kennis te versterken, onze inzichten te verspreiden en waar te maken. Make it happen & make it right!

Recentelijk hebben we meegewerkt aan de publicatie 'Understanding MyData Operators'.

Meer over MyData
MyData2016-logo-transp.png

Gerelateerd