Inleiding

Bij InnoValor geloven we dat de persoon centraal staat als het gaat om regie op persoonsgegevens. Deze regie gaat verder dan 'toestemming geven'. Er mag geld verdiend worden aan data, maar de rechten van de persoon moeten hierbij altijd geborgd zijn. 

Daarom zijn we mede-oprichters van MyData en trekkers van MyData Netherlands. We werken mee aan papers en workshops van MyData om onze kennis te versterken, onze inzichten te verspreiden en waar te maken.

MyData2016-logo-transp.png

MyData Operators

mydataoperators-tg-horizontal.png

Een belangrijk component van PDM zijn de 'kluizen en sluizen' waarmee de persoon onder eigen regie data kan delen. In Nederland en buitenland zijn er vele oplossingen die deze functie willen vervullen. Om te waarborgen dat deze oplossingen ook daadwerkelijk op een manier functioneren die past bij de MyData principes, is het MyData Operator label in het leven geroepen.

InnoValor is onderdeel van het reviewteam dat deze labels toekent. We hebben hierdoor uitstekend overzicht in de internationale markt aan operators en weten wat er nodig is om een markt te creeeren die eerlijk en interoperabel is. Voorafgaand aan de ontwikkeling van het MyData Operator label, legden we samen met internationale experts de basis voor beoordeling van operators in het whitepaper 'Understanding MyData Operators'.

Lees het whitepaper.

MyData Netherlands

De MyData Netherlands community is onderdeel van de bredere MyData gemeenschap: MyData Global heeft meer dan 100 organisatie leden, 400 individuele leden en is vertegenwoordigd in meer dan 40 landen op 6 continenten. De 2000+ leden van de community werken samen aan de ethische inzet van persoonlijke data.

InnoValor stimuleert de MyData community in Nederland door regelmatig events te organiseren en kennis te delen. Hierin bespreken we use cases, uitdagingen als het  gaat om interoperabiliteit en nog veel meer. Interesse om deel te nemen?

Laat het ons weten