Als adviseur bij InnoValor ben ik actief op de gebieden Identity, Privacy & Trust. Hierbij vind ik het belangrijk om niet alleen over de technologie na te denken, maar ook over regelgeving, ethiek en vooral over de impact op gebruikers.

De interesse in deze onderwerpen ontstond aan het einde van mijn bachelor Technische Wiskunde: tijdens de minor Cyber Crime & Cyber Security kwam ik in aanraking met de zachtere kant van cyber security en in het bijzonder social engineering. Gedurende deze minor heb ik me beziggehouden met een onderzoek naar preventie van scams zoals Microsoft Callers. Dit onderzoek heeft mij doen besluiten een master Cyber Security te volgen aan de Universiteit Twente.

Nog steeds ben ik gefascineerd door onderwerpen als social engineering, de impact van software op gebruikers, maar ook onderwerpen als ethiek en de impact van wetgeving zoals de AVG. Deze interesses laat ik graag terugkomen in mijn opdrachten: zo heb ik gedurende mijn masterthesis de mogelijkheden van machine learning technieken voor de detectie van online dating fraude onderzocht.

In mijn vrije tijd bezoek ik van tijd tot tijd bij een concert en ben ik wekelijks op de fiets te vinden. In de zomer meestal op de racefiets en in de winter tevens op de cyclocrossfiets of mountainbike. Ik rij ook met enige regelmaat wedstrijden. Hoogtepunt was de derde plaats in het SWN Studentencup, een regelmatigheidsklassement voor studentenwielerwedstrijden, in 2018.