Vandaag vieren we de bijdrage van InnoValor aan het recent door MyData Global gepubliceerde paper, Understanding MyData Operators. Het is een fundamentele stap in de weg naar een 'human-centric' persoonlijke data infrastructuur. Bij het schrijven waren 34 experts betrokken en het paper wordt ondersteund door 48 personal data operators in 15 landen. De MyData visie, gepubliceerd in in 2015, omschrijft operators als actoren in persoonijke data ecosystemen die infrastructuur bieden voor 'human-centric' persoonlijk data management and governance.

InnoValor is trots op de bijdrage die we geleverd hebben aan de realisatie van deze paper. Dat duurzame ecosystemen ondersteund, waar het gebruik van data transparant is en onder regie van de persoon. Als aanbieder van identificatie software, erkennen we onze verantwoordelijkheid in het creëren van duurzame ecosystemen voor het eerlijk en ethisch gebruik van persoonlijke data.

De noodzaak voor een 'human-centric' data economie is duidelijk: het bestrijden en begrijpen van de impact van COVID19 op een manier die privacy behoudt, het creëren van betere publieke en private diensten zijn hier voorbeelden van. Het whitepaper zorgt voor een gedeelde taal, wat moet leiden tot een beter begrip van de concepten en de verschillende rollen in het ecosysteem. Vanuit die basis definieert het de minimale eisen voor interoperabiliteit en benadrukt de noodzaak voor governance.

"Het paper bouwt voort op het onderzoek dat we hebben gedaan in ons Digital We programma. Dat was een vruchtbare basis om vanuit te starten", aldus Wil Janssen van InnoValor. "Het gaf bijzonder veel energie om samen met experts uit heel de wereld in de MyData community dit tot stand te brengen, waaronder een flinke bijdrage vanuit Nederland!".

De betrokken operators slaan samen een weg in om een ecosysteem te ontwikkelen dat echt werkt voor mensen.

Teemu Ropponen, CEO MyData Global

“We zijn trots dat MyData Global de realisatie van dit grensverlegend paper mogelijk heeft gemaakt”, zegt Teemu Ropponen, general manager of MyData Global. “Operators over de hele wereld scharen zich achter een gemeenschappelijke ambitie: een interoperabele infrastructuur voor het gebuik van persoonlijke data in digitale diensten. De betrokken operators commiteren zich aan een werkwijze die niet alleen het individu centraal stelt, maar slaan ook een weg in om samen een ecosysteem te bouwen dat echt werkt voor mensen. De MyData operator filosofie ligt op een lijn met de recent gepubliceerde Europese data strategie, die de rechten van het individu in infrastructuren als deze benadrukt.

MyData2016-logo-transp.png
MyData-operator-name.png

Vanuit deze basis blijven we bijdragen aan de MyData Operators Thematic Group, het operator netwerk verbinden, werken we aan onze kennis, zowel van technologie, governance en human-centric business modellen.

Download het whitepaper nu en bekijk de updates vanuit de community hier: https://mydata.org/operators/

Voor meer informatie neem contact met Marlies Rikken.