De experts van InnoValor werken al sinds begin van de eeuw aan concepten als personal data stores en trust frameworks. We stonden aan de wieg van MijnOverheid. Internationaal werkten we aan vertrouwensniveaus voor identiteiten zoals Stork en zijn we founding member van MyData Global.

We weten hoe vertrouwen kan worden gerealiseerd in de digitale wereld. Om het vertrouwen te krijgen van de consument of inwoner dat je als dienstverlener verantwoord met zijn of haar persoonlijke gegevens omgaat. Of het nu gaat om de inzet van self-sovereign identity of het doen van een gebruikersonderzoek gericht op privacy beleving.

InnoValor helpt organisaties om op de juiste manier om te gaan met de inzet van idenitificatieoplossingen en persoonlijke data. Hier horen nieuwe bedrijfsmodellen bij en een andere manier van werken. We doen dit op basis van eigen onderzoek en vanuit onze ervaring in de markt.

Waar kunnen we u mee helpen?

• Evalueren van de impact van nieuwe technologie op je organisatie of keten zoals SSI, blockchain of Persoonlijk Data Management. 

• Brede inventarisatie en inspiratie van ontwikkelingen en ontwikkelingen in een masterclass of opleiding: rond digitale identiteiten, PDM, consent management of SSI. 

• Bouwen van proofs-of-concept voor wallets, uitwerken customer journeys inclusief de privacy aspecten. 

• Ondersteuning in technologie selectie en implementatie, van use case tot gebruikersevaluatie.

Self-sovereign identity

Lees meer over SSI, de digitale identiteit, waarom SSI is ontstaan en wat SSI precies is.

Regie op persoonlijke gegevens

PDM rollen

De laatste decennia is een overvloed aan persoonlijke informatie ontstaan, veelal zonder dat de burger of consument daarvan bewust is. Persoonlijke informatie en digitale identiteiten zijn uitermate waardevol. Voor consumenten, de overheid, de samenleving en organisaties. Om die persoonlijke informatie te beschermen, zijn er nieuwe regels en persoonlijke data oplossingen ontwikkeld.

Hoe kun je als organisatie nieuwe diensten leveren op basis van persoonlijke data, terwijl de regie over die gegevens bij het individu ligt? Hoe haal je waarde uit persoonlijke data binnen de nieuwe spelregels?

Ontdek meer over regie op persoonlijke gegevens

Digitale identiteiten

Vanuit onze digitale identiteit doen we onze belastingen, boeken we geld over, bekijken we de status van onze hypotheek, doen we transacties namens onze werkgever en vragen we als buddy een uitkering aan namens iemand die daar recht op heeft. Of eigenlijk: vanuit je Facebook of LinkedIn identiteit tot je DigiD, iDIN of eHerkenningsidentiteit. Een complex en voor velen onsamenhangend geheel van diensten en technologieën. Bij InnoValor verkennen we met en voor klanten nieuwe vormen van identificatie en authenticatie, zoals self-sovereign identities. We scheiden zin van onzin, hypes van robuuste technologie. We deden dit al voor organisaties als SURF, Kennisnet en Géant.

Digitale identiteiten in detail
central-identity

MyData logo 05.2022

InnoValor is niet alleen goed op de hoogte van PDM-initiatieven in binnen- en buitenland. We geloven dat de persoon centraal staat als het gaat om regie op persoonsgegevens. Dat deze regie verder gaat dan 'toestemming geven' en dat hierbij zowel de rechten van de persoon geborgd worden, maar ook geld verdiend kan en mag worden. 

Daarom zijn we mede-oprichters van MyData en trekkers van MyData Netherlands. We werken mee aan papers en workshops van MyData om onze kennis te versterken, onze inzichten te verspreiden en waar te maken. Make it happen & make it right!

Lees meer over MyData
  • {{video.data.title}}