Deze afstudeeropdracht richt zich op het inzetten van wallets voor gegevensuitwisseling tussen internationale universiteiten en scholen binnen de EU. Deze netwerken bestaan uit onderwijsinstellingen die samenwerken om uitwisselingsprogramma’s (zoals Erasmus+) te faciliteren, gezamenlijke curricula te ontwikkelen, en de erkenning van diploma’s en certificaten tussen verschillende landen te verbeteren.
Deze afstudeeropdracht gaat over hoe onderwijsnetwerken in Europese Lidstaten kunnen profiteren van de invoer van EDI-wallets voor het uitgeven en beheren van diploma’s en certificaten, maar is voor studenten ook erg interessant. Als student zijn deze netwerken van belang, omdat ze een gestandaardiseerde en transparante manier bieden om onderwijsresultaten, zoals diploma’s en andere micro-credentials, internationaal erkend en gevalideerd te krijgen. In de context van de EDI-wallets maken deze netwerken het mogelijk om geverifieerde studentenkwalificaties eenvoudig en betrouwbaar te delen, ongeacht van waar je als student studeert of werkt. De EDI-wallet speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en implementeren van systemen die binnen Europa academische en professionele mobiliteit ondersteunen.
Onderzoeksdoelen:
- Inzicht ontwikkelen in de rol van Europese educatieve netwerken binnen de implementatie van de EDI-wallet.
- Vergelijken van implementatiestrategieën om te begrijpen hoe contextuele verschillen de effectiviteit beïnvloeden.
- Analyseren van samenwerkingsmodellen tussen nationale netwerken en de EU met betrekking tot de EDI-wallet.
- Ontwikkelen van een raamwerk voor effectieve implementatie waarmee nationale netwerken de uitgifte en validatie van educatieve credentials in de EDI-wallet kunnen optimaliseren.
Hoe zien jouw werkzaamheden eruit binnen ons team?
Jouw belangrijkste taak is natuurlijk je afstudeeropdracht. Daarnaast is er als je dat wil ook ruimte om mee te kijken, leren en werken aan andere lopende opdrachten. Een stage bij ons biedt zowel praktijkervaring als vakinhoudelijke begeleiding. Onze klanten zijn voornamelijk overheden en andere grote publieke organisaties en wij werken aan opdrachten met een maatschappelijke impact. Je zal dan ook de kans krijgen relaties op te bouwen die de rest van je carrière goed van pas komen.
Wie zijn wij?
We zijn een klein, gezellig en informeel team. Door onze open cultuur en hecht team heb je veel contact met jouw collega’s. De ondersteuning die je krijgt zal zich dan ook niet beperken tot alleen die van jouw aangewezen begeleider. De rest van het team helpt je graag met jouw vragen en wil met je meedenken. Onze adviseurs combineren theorie met de praktijk wanneer zij aan projecten werken, dit geeft jou de kans om opgedane theorieën en kennis te toetsen aan de praktijk. We richten ons op het duiden van trends en ontwikkelingen en deze te vertalen naar de impact op organisaties. Met de resultaten uit onze onderzoeken helpen we organisaties de juiste start te maken met de doorvertaling ervan in hun organisatie. Je bent dus altijd bezig met de nieuwste innovaties! Daarnaast bieden wij een stagevergoeding aan van € 500,- en krijg de je mogelijkheid om deels thuis te werken.
Wie ben jij?
Jij wil jezelf ontplooien, je vaardigheden inzetten en wordt enthousiast van het raakvlak van technologie en maatschappij en de impact die technologie op gebruikers heeft. Daarnaast ben je:
- WO of Master student
- Bezig met de laatste fase van je Informatiekunde, Bestuurskunde, Business Administration, Business Information Technology en Onderwijskunde georiënteerde studies.
- Affiniteit met innovatieve technologieën
- 3 tot 6 maanden beschikbaar (dit kun je flexibel indelen).
Interesse?
Spreekt deze afstudeeropdracht jou aan? Of heb je zelf een idee, dan zijn wij daar benieuwd naar en willen wij de mogelijkheden met je bespreken. Neem contact met ons op via hallo@innovalor.nl. Stuur je CV en een korte motivatie in het geval dat je direct wil solliciteren!