Tijdens een ondertekeningsceremonie op de gezamenlijke Vlaams-Nederlandse handelsmissie naar Atlanta (Georgia), hebben WorldReach Software en InnoValor een contract ondertekend waarin Worldreach InnoValor’s NFC Passport Reader in licentie neemt. Het contract werd in aanwezigheid van de Nederlandse minister-president Rutte, Vlaams minister-president Bourgeois en de burgemeester van Atlanta ondertekend. InnoValor levert software voor mobiele identiteitscontrole.

InnoValor’s NFC Passport Reader maakt het mogelijk de contactloze RFID-chip van paspoorten en andere identiteitsdocumenten te lezen en te controleren met behulp van een smartphone met Near Field Communication. Het ondersteunt online document identiteitscontrole op een kostenefficiënte, veilige en gebruiksvriendelijke manier. Dit contract betekent een volgende stap in de relatie tussen de twee bedrijven, met WorldReach als belangrijke partner voor InnoValor in de sector grenscontrole en internationaal reizen, te beginnen met de Noord-Amerikaanse markt. De NFC Passport Reader zal worden geïntegreerd in de online immigratie applicatie van WorldReach, die smartphone technologie gebruikt in combinatie met ePassports, om bij aanvraag van toestemming te mogen reizen naar een land een betere screening van de reizigers te kunnen doen, met behoud en de bescherming van de privacy van reizigers. De NFC Passport Reader is een belangrijke component die het voor aanvragers mogelijk maakt zal zichzelf te identificeren tijdens hun online immigratie aanvraag, met minimale menselijke tussenkomst of de noodzaak naar een ambassade in het buitenland te reizen.

licentieovereenkomst.jpeg

Het gebruik van de innovatieve NFC Passport Reader-technologie in het WorldReach online immigratie platform zal in eerste instantie een demonstratie van de technologie zijn, als onderdeel van een project gefinancierd door het Canadese Safety en Security Program; dit is een programma dat geleid door het Defence Research and Development Canada’s Centre for Security Science, in samenwerking met Public Safety Canada. Het project is gericht op het verbeteren van de dienstverlening en het vergemakkelijken van komst van de inkomende reizigers naar Canada, met bescherming van de veiligheid en veiligheid van de Canadezen. Dit werd onlangs nog benadrukt tijdens BORDERPOL Americas ” Curtailing Terrorist Travel – Threats and Solutions ” in Washington, DC, 10 september 2015.

WorldReach Software zorgt voor de veiligheid van reizigers wereldwijd via haar systemen, voor zowel de overheidsorganisaties als individuele reizigers. WorldReach Software levert consulaire-, paspoort- en eVisa / elektronische reis authorisatie software en bevordert best practices, gebruikt door meer dan 3000 dagelijkse gebruikers in meer dan 950 locaties. Hiermee is het de leider in wereldwijde consulaire softwareoplossingen voor Ministeries van Buitenlandse Zaken. Klanten zijn onder meer ministeries en afdelingen uit Canada, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Spanje, Ierland, Denemarken, Anguilla, Bermuda, Kaaimaneilanden, Montserrat, Turks- en Caicoseilanden en de Britse Maagdeneilanden.

This post is also available in: English