In een pressure-cooking format, 7 minuten op een podium, geen slides, werkende Fintech-gerelateerde oplossingen laten zien aan circa 1.200 mensen van over de hele wereld, en dat 2 dagen lang, 64 presentaties in totaal – dat is Finovate Europe! En wij (ReadID) waren erbij.

Dat de recente wetgeving PSD2 kansen biedt, bleek ook hier; zo zagen wij meerdere oplossingen waarmee bankklanten sneller en beter inzicht krijgen in hun uitgaven en inkomstenpatronen, of waarmee bijvoorbeeld alle abonnementen centraal via de bankrekening kunnen worden beheerd. Bovendien waren er enkele bedrijven die kant-en-klare platformen lieten zien – Bank-as-a-Service? - waarmee in enkele muisklikken volledige bancaire diensten zouden kunnen worden aangeboden.

De evolutie (of is het revolutie) in de sector met veel nieuwe toetreders en nieuwe diensten zorgde ervoor dat ook het thema security en identity goed was vertegenwoordigd.

20190213---ReadID-demo-at-Finovate-Europe-2019---on-stage.jpg

Veel oplossingen rondom verschillende vormen van gezichtsherkenning en traditionele OCR technieken, met opvallend veel focus op de snelheid van de oplossing. Echter, meerdere malen werden gemaakte claims van ‘ik laat u zien hoe u met onze oplossing uw klant binnen 1 minuut een bankrekening kan laten openen’, op het podium toch niet waargemaakt.

Het bleek dat op het gebied van NFC en identiteitsverificatie ReadID de enige was op het podium. En daar waar in Nederland NFC als bekende en bijna vanzelfsprekende technologie kan worden beschouwd als het gaat om veilige identiteits-verificatie, merkten wij in London dat internationaal gezien NFC nog wat extra toelichting en evangeliseren vereist. Oftewel, Nederland loopt voorop.

Vanwege recente berichtgeving en geruchten, voorafgaand aan Finovate, rondom iOS en NFC vanuit de Engelse overheid in het kader van de EU Settlement scheme (https://publictechnology.net/articles/news/government-‘expects-resolution’-settled-status-app-iphone-compatibility-issues), was er na de ReadID demo ook veel interesse in de mogelijkheden van NFC in combinatie met iPhone. ReadID is onderdeel van de app die gebruikt wordt door het EU Settlement scheme. Benieuwd naar onze volledige demo op Finovate: https://finovate.com/videos/finovateeurope-2019-innovalor-readid/