“We zijn bijzonder trotst op deze finaleplaats”, geeft Maarten Wegdam, CEO van ReadID aan. “Na het winnen van de Accenture Innovation Award vorig jaar is het hernieuwde erkenning voor het potentieel dat ReadID heeft. Dat zien we ook terug in de aandacht die het product krijgt in de fintech en bij overheden, zowel in Nederland als daarbuiten.”

ReadID en de andere negen Rising Stars genomineerden werden op basis van een pitch door een externe jury beoordeeld op omzetpotentie, mate van innovatie en schaalbaarheid. Binnen de Rising Star categorie zijn twee prijzen te winnen: de Rising Star en de Most Disruptive Innovator. De winnaars van deze prijzen is bekendgemaakt tijdens tijdens de Technology Fast 50 Awards Ceremony op donderdag 12 oktober. Helaas heeft ReadID niet gewonnen, maar de plek in de finale en de positieve terugkoppeling die we van de jury kregen was zeker de moeite waard. Uiteindelijk heeft Camptoo de hoofdprijs in de wacht weten te slepen.

ReadID is het software product van InnoValor waarmee je met een gewone smartphone identiteitsdocumenten met NFC, zoals paspoorten en ID kaarten, kunt controleren. Het is een disruptie in de manier om de correctheid van identiteitsbewijzen te controleren: eenvoudig, slim en betrouwbaar.

RS-nominee_white_small.jpg