Vanuit passie naar strategie en passend business model

Acid Smiley Aaaa

Het runnen van een organisatie is intensief. Iedere dag weer wordt je tijd in beslag genomen door leads, escalaties, project deadlines, je mensen, ga maar door. Energievretend, maar het levert ook veel op. Een gezond bedrijf is een groot goed.

Gezond op de korte termijn is nog niet per se gezond op de middellange termijn. Hoe voorkom je dat je je blind staart op de dagelijkse beslommeringen en vergeet na te denken over hoe morgen er uit ziet? Hoe zorg je er voor dat je in je management team regelmatig de klokken gelijk zet en vooruit kijkt? Liefst op zo’n manier dat de vertaling naar de organisatie eenvoudig te maken is.

We komen het regelmatig tegen, vooral in bij middelgrote organisaties. Stormachtig gegroeid, met een goed product en aansluitende dienstverlening. Tot het moment dat de volgende klant niet meer zo vanzelfsprekend binnenkomt, of er wat scheurtjes komen in de productie. Hoe kan dat? Wat is de aanleiding en wat is de diepere oorzaak?

Strategiesessie

InnoValor helpt om met een doelgerichte actie dat inzicht te verschaffen en keuzes te maken voor een gezonde toekomst. een combinatie met verhelderde strategietools met visualisatie van het huidige en toekomstige business model levert snel resultaat. We zorgen er voor dat de strategische discussie in alle openheid op tafel komt, ondersteund met voorbeelden van organisaties in vele sectoren, in binnen- en buitenland.

In een middag kunnen we samen met u een eerste slag doen. Een gedegen analyse vereist meer, maar blijft nog steeds ver weg van kostbare organisatie-adviezen die gestoeld zijn op algemene trends in plaats van uw specifieke situatie. We gebruiken bekend tools als het business model canvas en strategiemodellen, samen met ons eigen materiaal (agility scan, business model stress test, flower power) en toegankelijke boeken zoals Creating Robust Business Models.

Meer weten? Neem contact op met Wil Janssen voor een gesprek of voor referentiecases.