Samen met Maarten Wegdam ben ik managing partner van InnoValor. De afgelopen jaren hebben we vanuit een spin-off van onderzoeksinstituut Novay een een innovatief en wervelend bedrijf neergezet. Onze kennis is daarin belangrijk, maar nog meer zijn dat onze mensen. Samen voor positieve verrassingen zorgen bij onze klanten, voortdurend op zoek naar nieuwe trends en ontwikkelingen om die te duiden op hun waarde voor bedrijven.De afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt als adviseur, inspirator en onderzoeker op het gebied van innovatie, ICT, e-business, architectuur en innovatiebeleid. Daarover adviseer, doceer en schrijf ik. In de loop van de jaren zijn daar meer dan  70 publicaties van mijn hand verschenen in bladen, kranten en vakbladen. Ik ben er trots op dat ik mede aan de wieg stond van ArchiMateMijnOverheid en Digital We. Hier onder zie je een samenvattend filmpje met resutalten van Digital We, een project waar ik bijzonder trots op ben.

Van 2010 tot 2011 maakte ik deel uit van het Expert Panel on Service Innovation in the EU, dat de Europese Commissie adviseerde over haar diensteninnovatiebeleid. Een uitermate boeiende periode die veel zicht gaf op beleid en strategie in Europa en de afzonderlijke lidstaten.  Daarnaast spreek ik regelmatig op congressen en events rond ICT en diensteninnovatie.

Op dit moment ben ik tijdelijk bestuurslid van de MyData global organisatie, een wereldwijd opererende not-for-profit organisatie die zich richt op het mogelijk maken dat personen weer regie krijgen of hun eigen data, om hen en hun omgeving te helpen kennis te ontwikkelen, onderbouwde beslissingen te nemen en effectiever en bewuster samen te werken met elkaar en met organisaties.

Terugkerend thema in mijn werk en publicaties zijn de koppeling van digitale strategie aan implementatie: hoe kom ik van business model naar de juiste processen of de juiste enterprise architectuur? Wat betekenen sociale media voor mijn organisatie? En hoe realiseer ik de juiste mate van flexibiliteit in mijn organisatie? Samen met organisaties starten we een digitale ontdekkingsreis. Daarbij staat de keten waarin de organisatie functioneert centraal en gaan we interactief met directies of managementteams op zoek naar een duurzame positionering. 

Naast advies en onderzoek begeleid ik workshops rond communicatie en interactie, bedrijfsmodellen, strategie of nieuwe ontwikkelingen. Vanuit onze ervaring met open innovatie ondersteun ik regelmatig sessies waarin verschillende belangen bij elkaar moeten worden gebracht, met respect voor ieders positie. Zullen we een keer afspreken om kennis te maken? Lijkt mij in elk geval de moeite waard!

 

  • play
    {{video.data.title}}