Online security is op dit moment, maar ook in de toekomst, een belangrijk onderwerp. Tijdens mijn Minor Security heb ik veel geleerd over mogelijke beveiligingsproblemen in software en wat je hier tegen kan doen. Dit omvatte onder andere buffer overflow, SQL injection en social engineering. Verder is er ook een project uitgevoerd waarbij wij jouw data beveiligen, zodat deze op cloud storage services gedeeld kunnen worden. Hierbij wordt data geëncrypt met AES-256 en deze key met PGP. Vervolgens worden de geëncrypte bestanden via de cloud services gedeeld, en alleen de personen die geautoriseerd zijn voor de toegang tot het bestand, kunnen het inzien.

Met deze interesses ben ik bij InnoValor gekomen, waarbij ik voor de afstudeerperiode mee heb gedaan aan een hackathon. Tijdens deze hackathon heb ik met mijn team de 1e plaats behaald. Met het resultaat is er een traject gestart binnen Rijkswaterstaat, waardoor het mogelijk is om te zien wat ik heb bereikt tijdens de hackaton. Tijdens de 24 uur heb ik veel geleerd over het doen en laten van InnoValor, waardoor ik definitief had besloten hier mijn afstudeerstage uit te voeren.

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik het OCR proces (scannen van het passpoort) van de ReadID verbeterd. Door middel van een systematische aanpak, is gekeken waar de zwakheden van het proces zitten. Tijdens het proces heb ik een testomgeving ontwikkeld, waar filmpjes onder verschillende omstandigheden worden gemaakt, zodat deze opnieuw kunnen worden afgespeeld onder verschillende configuraties van het OCR proces.