Als adviseur bij InnoValor hou ik me bezig met vraagstukken rond digitalisering en het verantwoord gebruik van gevoelige data en informatie. Door mijn achtergrond als productmanager heb ik daarbij een scherp oog voor de business case en de meerwaarde voor gebruikers. 

De toenemende aandacht voor de transparantie, compliance en ethiek van digitalisering vergt veel van organisaties. Ik help met advies en projectleiding op het vlak van digitale verandering, privacy en personal data management. Daarbij inspireer ik en help ik organisaties oplossingen te vinden voor lastige uitdagingen door het loslaten van paradigma’s en te bedenken wat er in het digitale domein wél mogelijk is.

Daarnaast onderzoek ik innovatieve oplossingen waarmee we de grip op persoonsgegevens sterk kunnen verbeteren en de kans op misbruik van gevoelige data kunnen minimaliseren. Bijvoorbeeld door het toepassen van AI om gegevens te beoordelen op de mate waarin ze kunnen worden gebruikt om personen te identificeren. Of toepassingen om persoonsgegevens razendsnel en betrouwbaar te anonimiseren, of voor bepaalde processen tijdelijk te vervangen door synthetische datasets.