Toen ik een jaar of 14 was kwam ik de ZX-81 van Sinclair tegen als één van de eerste personal computers (of misschien wel de eerste?). Ik was direct gefascineerd en heb hem toen gekocht voor ongeveer 200 gulden. Het was een apparaat met maar liefst 1 kilobyte geheugen. Het programmeren gebeurde in de vrij simpele Sinclair basic maar was voor mij ontzettend leuk.

Tegenwoordig hebben telefoons en computers “iets” meer geheugen en kunnen ook een stuk meer. Vaak bestaan applicaties uit meerdere losse applicaties die met elkaar “praten”. Applicaties in, bijvoorbeeld, telefoons communiceren dan met servers waar de business logica op wordt uitgevoerd. Zulke gedistribueerde systemen fascineren me enorm en ik vind het leuk om zo’n systeem ‘tot me te nemen’ en de gewenste nieuwe business logica te implementeren. Maar vooral ook de processen die nodig zijn om het hele ontwikkeltraject te faciliteren vind ik heel interessant. Eigenlijk vind ik alles wat met techniek te maken heeft wel interessant :)

Bij InnoValor ben ik bezig met software aan de server kant. Hier vinden complexe en privacy gevoelige operaties plaats die snel en correct uitgevoerd moeten worden. Er kan natuurlijk altijd iets fout gaan dus monitoring, error handling en alerting zijn ook enorm belangrijk. Alle automatisering die nodig is om het proces in goede lijnen te laten verlopen is iets waar ik me voor interesseer en mee bezig wil houden.

Vóór Innovalor heb ik gewerkt voor Bibit (een payment service provider), TSI (een ondersteundende partij voor de reiswereld) en MRDM (een bedrijf met als doel de zorg te verbeteren).