Er bestaat een foto van mij, eentje uit de oude doos, waarop een piepjonge Bram voor een houten kist vol met elektronica zit. Ja, ook ik ben één van die collega’s hier bij Innovalor, waarbij techniek er met de paplepel is ingegoten. Niet gek dus, dat dat uiteindelijk ontaardde in een studie Elektrotechiek aan de Universiteit Twente. Misschien wel gek, is dat ik daarna in mijn eerste baan aan de slag ging als softwareontwikkelaar. Nog steeds twijfel ik soms, net zoals voor mijn studie, of ik toch stiekem niet voor Informatica had moeten kiezen.

Als tiener klikte ik al mijn eerste user interface in elkaar. Toen nog op MSDOS, met het programma Quickmenu. Later werd dat photoshoppen en daarmee het ontwerpen én bouwen van websites als bijbaantje. Ik heb zelfs nog een eigen freeware-DVD gedesigned en samengesteld. Toen ik echt aan het werk ging, begon ik weliswaar met het schrijven van embedded software, maar al snel was ik wederom aan het tweaken aan de UI van een interne ontwikkeltool. Deze bouwde ik om tot externe installatietooling en niet veel later ontwikkelde ik mee aan mijn eerste echte webapplicatie. Iets, wat ik tot op de dag van vandaag dus nog steeds doe.

Ik blijft het leuk vinden om met code een zo mooi en gebruikersvriendelijk mogelijke user interface op het scherm te toveren. Als dat dan ook nog met een gezellig en leuk team kan, dan ben ik helemaal tevreden!