Over Martijn…

Martijn Breed
Identiteiten zijn fascinerend
Het vermogen om de identiteit van anderen vast te stellen vormt de basis voor allerlei complex gedrag op verschillende niveau’s. Dit was altijd al waar, maar het geldt onverminderd in de nieuwe digitale realiteit: Veel van de problemen rondom cybersecurity, falende ICT systemen, Bring-Your-Own-Device en fraude op het internet zijn terug te voeren op identiteitsproblemen.

 

Ik werk als senior adviseur en software architect bij InnoValor en mijn werk richt zich op Identity, Privacy & Trust in omgevingen waar organisaties efficiënter willen samenwerken. Ik combineer een achtergrond in harde security met een brede interesse in beveiligings- en digitale identiteitsvraagstukken. Ik ben chief scientist voor InnoValor’s ReadID software, daarnaast werk ik in adviestrajecten aan onderwerpen als gefedereerd identiteitsmanagement, mobiele authenticatiemiddelen, smart phone security, attribuut gebaseerde autorisatie in projecten voor de (semi-)overheid, verzekeraars, pensioenfondsen en de drie grote Nederlandse banken.

 

Voordat ik bij InnoValor kwam werken, werkte ik als senior adviseur bij Novay. Daarvoor werkte ik als Security Analist bij het Delftse security lab Riscure en als Universitair Docent Informatica & Informatiekunde in de Digital Security groep aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

Specialisaties

Authenticatie & Autorisatie, Identity en Access Management (IAM), Identity Federation Protocollen, Levels of Assurance, Context Awareness, Security Evaluation, Digitale Identiteiten, eID & ePassport, Smart Card & NFC Security, Software Design & Implementatie, Mobile Computing, Trust Mechanisms, ICT Architectuur.

 

Contact

contact Martijn Oostdijk

phone  +31 6 514 90 113

email  martijn.oostdijk@innovalor.nl

twitter  @martijnoo


LinkedIn  LinkedIn

InnoValor wint Accenture Innovation Award!

InnoValor Accenture Awards

In een spannende finale heeft InnoValor met haar softwareproduct ReadID de Accenture Innovation Award 2016 gewonnen in de categorie Safe …

Read More

Bitcoin – instappen of afschrijven?

11297241203 453f1342a6 B1

We waren al een tijdje van plan iets over Bitcoin te schrijven. De combinatie van cryptografie en geld heeft vanzelfsprekend …

Read More

InnoValor wint met NFC passport library

SBIR Winnaar Wide

InnoValor is met haar NFC passport library een winnaar van de 2de fase van de SBIR Cyber Security II tender. …

Read More

Apple heeft NFC gered!

Apple Pay

Maar gaan we nu op korte termijn mobiel betalen? Apple ondersteunt eindelijk NFC in de nieuwe iPhone! Hoe dit te …

Read More