Identiteitsverificatie softwareleverancier InnoValor heeft vandaag zijn nieuwe naam aangekondigd, Inverid. Inverid is het nieuwe merk dat staat voor haar activiteiten op het gebied van identiteitsverificatie. Toen InnoValor 8 jaar geleden begon ging het om het realiseren van waarde uit digitale innovatie. Uit hun onderzoek kwam de ReadID technologie voort, de toonaangevende oplossing voor verificatie van identiteitsdocumenten op basis van NFC. Die technologie is uitgegroeid tot veel meer dan het lezen en verifiëren van gechipte identiteitsdocumenten. Het bedrijf combineert ReadID nu met gezichtsverificatie, het scant identiteitsdocumenten, controleert op fraudesignalen en levert kant-en-klare apps voor identiteitsverificatie. Inverid is het merk dat dat bredere scala aan activiteiten omvat. ReadID blijft de naam van het mobiele op NFC gebaseerde identiteitsverificatieproduct; de Nederlandse innovatie-adviesactiviteiten gaan gewoon verder onder de naam InnoValor Advies.

Inverid verbetert de veiligheid van transacties en bestrijdt fraude wereldwijd om daarmee de wereld veiliger te maken. Het maakt gebruik van de innovatieve verificatietechnologie van ReadID die NFC-chips leest die zijn in moderne identiteitsdocumenten zitten. Zo kunnen ID-kaarten en paspoorten eenvoudig met een smartphone worden gecontroleerd, bijvoorbeeld tijdens het onboardingproces van nieuwe klanten of om internationaal reizen te vergemakkelijken.

"De nieuwe naam onderstreept een nieuwe fase in onze ontwikkeling", aldus Wil Janssen, medeoprichter en chief marketing officer. "Wanneer de behoeften van onze klanten meer omvatten dan NFC-gebaseerde identiteitsverificatie, kunnen we die beter invullen in samenwerking met partners en door productinnovatie. Onze software doet nu veel meer dan alleen het lezen van gechipte identiteitsdocumenten."

Inverid CEO Maarten Wegdam vult aan: "Onze focus ligt op groei, zowel in ons productportfolio als in omzet. We hebben kantoren geopend in het Verenigd Koninkrijk en openen nu een tech hub in Valencia, Spanje. De naamsverandering in Inverid markeert dit keerpunt in onze expansie."

Veiligste en meest betrouwbare methode voor identiteitsverificatie

Het bedrijf staat bekend als een pionier in technologie voor identiteitsverificatie op afstand. Ze waren de eerste die de NFC-app wereldwijd uitrolden in 2014 ReadID op Android en in 2019 op iPhone. De technologie is wereldwijd schaalbaar omdat deze gebaseerd is op breed geaccepteerde standaarden voor biometrische paspoorten. De ReadID-technologie van Inverid is volledig geautomatiseerd doordat de smartphone gegevens van de chip in het document leest en verifieert en de echtheid van de chip controleert. In combinatie met gezichtsverificatie is het bijna onmogelijk om dan nog identiteitsfraude te plegen. Identiteitsverificatie door middel van NFC-technologie wordt algemeen aanvaard als de meest veilige en nauwkeurige manier om identiteitsdocumenten te verifiëren.

Inverid is actief in meer dan 18 landen bij banken, financiële instellingen, overheden, grenscontrole, elektronische identificatie en digitale handtekeningen ("eIDAS") en nog veel meer. Klanten zijn onder meer het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, Rabobank, ING, itsme, SK ID solutions en ASB Bank.

De naam Inverid® valt uiteen in 3 onderdelen: in-ver-id. De "in" weerspiegelt hun innovatieve en InnoValor roots - het leveren van de slimste, meest innovatieve oplossingen voor identiteitsverificatie beschikbaar. De "ver" en "id" zijn de kern van Inverid's focus: de verificatie van identiteiten.