InnoValor is met haar NFC passport library een winnaar van de 2de fase van de SBIR Cyber Security II tender. De NFC passport library maakt van een NFC-capable smartphone een mobiel, gebruikersvriendelijk en relatief goedkoop apparaat om de echtheid van identiteitsdocumenten te verifiëren, attributen uit te lezen en gezichtsherkenning te doen. Dit gebeurt door de chip die in paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen zit uit te lezen. De NFC passport library kan gebruikt worden in toepassingen waarbij gebruikers online hun eigen identiteit moeten aantonen, bijvoorbeeld bij het openen van een bankrekening. Ook kan deze software gebruikt worden in offline toepassingen waarin professionals de identiteit van iemand willen vaststellen, bijvoorbeeld een politieagent die op straat iemand identificeert. NFC staat voor Near Field Communication en is een technologie die steeds populairder wordt in smartphones, met als primaire toepassing het doen van mobiele betalingen in winkels.

InnoValor werkt in dit SBIR project samen met de Universiteit Twente om gezichtsherkenning functionaliteit aan de library toe te voegen. De pasfoto van de eigenaar van het identiteitsbewijs wordt uit de chip gelezen met behulp van NFC en vervolgens vergeleken met een selfie die de gebruiker van zichzelf neemt met de smartphone camera.

InnoValor heeft ervoor gekozen de software in de vorm van een library aan te bieden. Deze library biedt een Application Programming Interface waarmee onze klanten de software kunnen integreren in hun eigen apps en in hun eigen back-end systemen. We hebben een demo applicatie voor Android beschikbaar gesteld via de Google Play Store. Hier staat meer informatie over de NFC passport library.

SBIR is een innovatie-instrument van de Nederlands overheid (RVO) waarbij in de vorm van een tender bedrijven geselecteerd worden om een innovatief prototype te ontwikkelen.

This post is also available in: English

  • play
    {{video.data.title}}