In een spannende finale heeft InnoValor met haar softwareproduct ReadID de Accenture Innovation Award 2016 gewonnen in de categorie Safe & Secure Society. De jury was onder de indruk van de eenvoud waarmee geavanceerde technologie om NFC chips in identiteitsdocumenten uit te lezen bereikbaar wordt gemaakt voor een brede doelgroep waardoor identity theft voorkomen zal worden.

ReadID maakt het mogelijk de contactloze RFID-chip van paspoorten en andere identiteitsdocumenten te lezen en de echterheid te verifiëren met behulp van een smartphone met Near Field Communication. Het ondersteunt online identiteitsdocument verificatie op een kostenefficiënte, veilige en gebruiksvriendelijke manier. Daarmee wordt het voor bedrijven en overheidsinstellingen beter mogelijk fraude tegen te gaan en overal waar gewenst de identiteit van een klant of burger te controleren.

“Dit is een geweldige erkenning de innovatieve kracht van onze software”, zegt Maarten Wegdam, managing partner van InnoValor, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ReadID. “Weten met wie je zaken doet is een groot goed in de digitale wereld van nu. ReadID maakt het veel meer organisaties mogelijk om te doen wat nodig is volgens de wet en de kans op identiteitsfraude te verlagen.” Juryvoorzitter Jaya Baloo (Chief Information Security Office van KPN) gaf aan dat ReadID op korte termijn een belangrijke bijdrage kan leveren in het reduceren van identiteitsfraude.

De toepassingen van ReadID liggen onder meer bij banken en verzekeraars wanneer ze nieuwe klanten willen accepteren en bij gemeenten en andere overheden waar je je moet legitimeren. De Nederlandse politie gebruikt op dit moment de ReadID software in de mobiele telefoons van agenten op straat. Ook zijn er toepassingen mogelijk bij internetplatforms als AirBnb en Uber, waar het belangrijk is te weten aan wie je je kamer verhuurt, of wie de chauffeur is die je rit verzorgt.

Dit is een geweldige erkenning de innovatieve kracht van onze software.

De Accenture Innovation Awards zijn een jaarrond innovatieprogramma voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Met de Innovation Awards geeft Accenture bedrijven en organisaties de erkenning die zij verdienen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Wegdam van InnoValor, telefoon 06 51993485. Als u meer wilt weten over het product ReadID kunt u ook terecht op de ReadID website.

This post is also available in: English