Je kunt proberen zelf te verzinnen wat goed is voor de wereld. De onderzoeker in me heeft die neiging soms. Beter is het te vragen aan klanten. Nog beter is elkaar inspireren en de beste ideeën in in elkaar naar boven te brengen. Dat laatste hebben we samen met BiZZdesign gedaan in onze eerste co-design sessie in Amersfoort. Samen met een klein aantal relaties zijn we de diepte in gegaan rond wat de problemen zijn in het ontwikkelen en implementeren van de strategie van je organisatie.

remco-blom-e1403534517698.jpg

Voor ons belangrijk om beter zicht te krijgen op wat er speelt bij leidende klanten. Voor de deelnemers was het interessant ervaringen met elkaar te delen en een kijkje in de keuken te krijgen van wat we aan het ontwikkelen zijn. Vanuit InnoValor lieten we zien wat we met game based strategy design hadden bereikt; BiZZdesign presenteerde haar Strategizer concept. Ook hebben we de eerste resultaten van de survey van BiZZdesign met de Universiteit Twente rond strategie-ondersteuning getoond. Die survey loopt nog; uw deelname stellen we op prijs!

Belangrijk inzicht rond strategie-implementatie was de balans tussen de inhoud van de strategie en het “situationeel visualiseren” ervan – de boodschap moet steeds op andere manieren worden vertaald om hem gedragen te krijgen. De interactiviteit van game based strategy design in combinatie met de inhoud vanuit  de strategizer lijkt daar op aan te sluiten. Die koers zullen we dan ook versterkt vervolgen.

De eerste co-design sessie smaakte naar meer. Mocht u interesse hebben om daar aan deel te nemen kunt u dat aan mij melden. De sessies zijn op uitnodiging.