InnoValor maakt bekend dat haar softwareproduct ReadID gebruikt wordt in de smartphone app van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken (UK Home Office), de EU Exit: ID Document Check. Met deze app kunnen EU-burgers een verblijfsvergunning aanvragen voor het Verenigd Koningrijk. Deze hebben zij nodig wanneer het VK de Europese Unie verlaat. De app ondersteunt het EU Settlement Scheme en maakt het mogelijk om op afstand identiteitsverificatie te doen. Dit omvat het verifiëren van de RFID-chip in identiteitsdocumenten, gezichtsherkenning en liveness detectie. ReadID wordt gebruikt voor het uitlezen en verifiëren van de RFID-chip in paspoorten en identiteitskaarten.

Het EU Settlement Scheme maakt het mogelijk voor de ongeveer 3,8 miljoen EU-burgers en hun gezinnen om de immigratiestatus te verkrijgen zodat ze in het VK mogen blijven na het verlaten van de EU. Sinds 30 maart kunnen alle EU-burgers in het EU een beroep doen op het scheme.

3_with_logo.jpg

“We zijn trots dat we onderdeel zijn van deze nieuwe dienst van UK Home Office”, zegt InnoValor’s managing partner Maarten Wegdam. “Banken zoals Rabobank, ING, Volksbank en de Noorse bank DNB gebruiken ReadID al voor het verifiëren van de echtheid van identiteitsdocumenten bij het openen van bankrekeningen door consumenten.”

De EU Exit: ID Document Check app is nu beschikbaar voor Android. De minister van Binnenlandse Zaken (Home Secretary), geciteerd in The Guardian op 30 maart over iOS, meldt dat hij “verheugd is om te kunnen bevestigen dat Apple de benodigde veranderingen doorvoert en dat de app zal werken op de smartphones en tablets van Apple voor het einde van het jaar.”

De dienst wordt geleverd met ondersteuning van iProov en met WorldReach Software als partner. iProov is een leverancier van oplossingen voor gezichtsherkenning uit het Verenigd Koningrijk. WorldReach is een Canadees bedrijf dat zich richt op de veiligheid van reizigers met systemen en oplossingen voor immigratie, visa, paspoorten, grenscontroles en ambassades.

“Deze nieuwe dienst brengt de nieuwste technologieën en processen rondom identiteitsverificatie samen met de mobiele gebruikerservaring die burgers mogen verwachten”, aldus Gordon Wilson, WorldReach President. “InnoValor en WorldReach hebben al een lange historie van samenwerking voor het Canadese Safety and Security Program en we zijn verheugd de samenwerking uit te breiden voor dit nieuwe en belangrijke immigratie-programma.”

Voor meer informatie over de app, zie https://www.gov.uk/guidance/using-the-eu-exit-id-document-check-app

Over InnoValor
InnoValor is een Nederlands bedrijf opgericht in december 2013. InnoValor levert onderzoek-gebaseerd advies en software op het gebied van digitale innovatie, voor overheden, financiële sector en dienstaanbieders. ReadID is InnoValor’s voornaamste softwareproduct. ReadID is de eerste en leidende mobiele technologie voor verificatie van identiteitsdocumenten met NFC. Het draagt bij aan het verhogen van vertrouwen in digitale identiteit en het verminderen van identiteitsfraude.

Pers contact
Maarten Wegdam, managing partner InnoValor, maarten.wegdam@innovalor.nl, +31 6 51993485.