Donderdag 26 oktober was het MKB-ondernemerscongres in het Beatrix Theater in Utrecht. Thema? Positief Ondernemen. Ons BusinessMakeover.eu platform sluit hier naadloos op aan. Het platform ondersteunt ondernemers op een praktische manier bij het opstellen of innoveren van hun businessmodel. Bovendien hadden we iets te vieren. Wij lanceerden op 26 oktober de Nederlandse versie van BusinessMakeover en op het congres konden we de vernieuwde website aan de 1600 aanwezige ondernemers presenteren.

BusinessMakeover

Ben jij ondernemer en wil je onderzoeken of jouw businessmodel toekomstbestendig is? Wil je je concurrentie voorblijven? Of gewoonweg je businessmodel up-to-date houden? Dan is BusinessMakeover.eu het platform dat je hierbij kan helpen! Het ondersteunt startende èn ervaren MKB-ondernemers bij het maken en testen van businessmodellen en met het laten groeien van hun business.

De ondernemer centraal

Het prijswinnende BusinessMakeover platform is ontwikkeld binnen het Europese project Envision in een samenwerking met negen partijen uit verschillende Europese landen. Vanuit Nederland zijn TU Delft, InnoValor en LEF marketing betrokken. Businessmakeover stelt de ondernemer en zijn of haar uitdagingen centraal. We zijn dit project daarom gestart met een onderzoek door betrokken universiteiten naar de concrete behoeften van ondernemers in heel Europa. De gemene deler die wij daaruit vonden betreft onderstaande ondernemersdoelen:

  • Ik wil een nieuw bedrijf beginnen;
  • Ik wil mijn bedrijf testen;
  • Ik wil mijn bedrijf laten groeien;
  • Ik wil mijn bedrijf winstgevend maken.

Bij iedere doel helpt businessmakeover je jouw uitdaging verder te specificeren en zo wordt je naar de specifieke toolset geleid die je hierbij kan ondersteunen. We bieden op deze manier 29 verschillende tools aan, zonder dat je als ondernemer door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je nog helemaal geen ervaring? Dan kan ook het online lesprogramma een uitkomst bieden.

Envison MKBOC Stand

Lancering van de Nederlandse website

De gehele BusinessMakeOver website, inclusief de 29 tools, is sinds 26 oktober in het Nederlands beschikbaar. En het MKB-ondernemerscongres was voor ons de uitgelezen plek om de website te lanceren en de eerste reacties te peilen. Kunnen wij alle vragen van de ondernemers beantwoorden? Worden de tools die we aanbieden begrepen door starter, ervaren ondernemer of MKB-adviseur? Spreekt het platform aan?

Het antwoord bleek veelal ‘Ja’. Advieurs zien de meerwaarde van dit digitale platform als aanvulling op hun face-to-face contact met ondernemers. En ondernemers herkennen zich in de geformuleerde uitdagingen en waarderen de hands-on werkwijze van de tools, templates en voorbeelden. Met diverse ondernemers hebben we zelfs ter plekke ook nagedacht over hun bedrijf. Samen zochten we aan de hand van de door ons ontwikkelde Businessmodel Kaarten naar mogelijkheden om hun businessmodel te innoveren. Deze Businessmodel Kaarten beschrijven 52 unieke businessmodellen, ieder geïllustreerd met een succesvolle implementatie van dat model. Zo vormt het kaartspel de start van, of inspiratie voor discussies over jouw businessmodel.

Envision MKBOC kaarten

Mocht je het ondernemerscongres, of onze stand, gemist hebben, willen we je graag uitnodigen om de geheel vernieuwde Nederlandse website te bezoeken op businessmakeover.eu. Ook de Businessmodel Kaarten zijn daar, net als alle andere tools, gratis te downloaden of online te gebruiken.